rndinox

Заваряване

Предлагаме всички типове заваряване на черни и цветни метали – WIG, MIG-MAG, MMA с максимална сила на тока до 500А. Разполагаме с 3D заваръчна маса за асемблиране на сложни детайли и конструкции от листов материал и тръбни профили.

Процеси на ръчно заваряване на черни и цветни метали

Заваряване на черни и цветни метали 

Днес неръждаемата стомана остава още по-популярна заради ценните си характеристики. Те включват устойчивост на различни видове течна, химическа и газообразна корозия. Известен е и със своите здрави и дълготрайни свойства.

Изборът на процеса за заваряване на неръждаема стомана ще зависи от покритието на използвания материал и дебелината на метала. Въпреки че има няколко метода за заваряване на неръждаема стомана, повечето заварчици използват само тези три техники. Това са както следва:

  1. ВИГ заваряване

Заваряването с TIG или волфрамов инертен газ е най-разпространеният процес на заваряване на неръждаема стомана в наши дни. Този метод е идеален при заваряване на критични съединения. Също така се използва широко в индустрии, където се изискват фини и прецизни заварки.

Обикновено този метод използва газ аргон, който се смесва с хелий, водород и азот. Използва се газ аргон, тъй като предпазва и охлажда волфрама. Освен това предотвратява окисляването. По-малко дим се отделя и от газ аргон в сравнение с други газове.

  1. Резистентно или точково заваряване

Както подсказва името, това е процесът на заваряване за точково или шевно заваряване. Известно е, че точковото заваряване е най-икономичната техника на заваряване. Освен това оборудването, използвано за съпротивително заваряване, е много гъвкаво. Следователно, той е идеален за използване за малки и големи заваръчни проекти.

Съпротивителното заваряване използва електрически ток, за да стопи металните ръбове и да ги свърже заедно. Известно е, че тази техника е продуктивен избор за метали с ниска точка на топене. Това е така, защото може лесно да се модифицира, за да се предотврати металното изкривяване.

  1. MIG заваряване

Този метод е полуавтоматичен процес на заваряване, който осигурява трайно свързване на две парчета неръждаема стомана, особено когато е направено правилно.

MIG заваряването позволява на заварчика да използва импулсен ток. По този начин ще бъде по-лесно да заварявате труднодостъпните ъгли на тези сложни проекти от неръждаема стомана.

Заваряване на алуминий

Рамки на велосипеди или мотоциклети, ремаркета за камиони, профили на релсови превозни средства, материали в космическото пътуване – алуминият е НАЙ-МАТЕРИАЛЪТ, когато става въпрос за намаляване на теглото и все пак постигане на стабилност. В допълнение, красиво завареният алуминиев шев е истински привличащ вниманието.

Благодарение на ниската си плътност и добра здравина, алуминият се превърна в неразделна част от съвременното производство. В допълнение към всички предимства, има и някои трудни аспекти при обработката на този метал.

Алуминият има едно свойство, което прави заваряването на този метал толкова трудно: веднага щом алуминият е изложен на околния въздух, той образува тънък слой от алуминиев оксид. И именно този слой придава на метала неговия безпогрешен сребристо-сив вид. Но също така прави алуминия устойчив на корозия на вода, кислород и дори много химикали.

Оксидният слой има температура на топене 205 ° C, самият алуминий се топи при прибл. 660 ° C. Така че ще трябва да приложите температура три пъти по-висока към повърхността, за да напукате оксидния слой само чрез заваряване. При толкова висока вложена енергия има голям риск алуминият да се разтопи веднага щом оксидният слой се счупи. Поради тази причина е важно алуминият да бъде подготвен за процес на заваряване: оксидният слой трябва да се отстрани.

Ръчно заваряване на черни и цветни метали Предлагаме всички типове заваряване на черни и цветни метали – WIG, MIG-MAG, MMA. Разполагаме с 3D заваръчна маса за асемблиране на сложни детайли. Даваме гаранция между шест месеца и три години в зависимост от особеностите на детайла. 
Методи на заваряване на неръждаема стомана

ВИГ заваряване.

Резистентно или точково заваряване.

MIG заваряване.

Особености при заваряването на алуминийАлуминият притежава свойства, които го правят труден за обработка. Той образува тънък слой от алуминиев оксид, който трябва да бъде премахнат, преди обработка. Друг фактор е високата температура –  алуминият се топи при приблизително 660 ° C.
Контакти Свържете си с нас на телефон 0988832240. За въпроси и запитвания изпратете имейл на office@rndinox.com. Адрес: София, бул. Европа 8А.

Често задавани въпроси

Да, даваме гаранция която варира от шест месеца до три години в зависимост от характерните особености на съответния детайл, начин и среда на експлоатация, химичен състав, период на употреба преди възникване на повредата и др.

Да, възможно е, както черни така и цветни, в различни комбинации като мед/алуминий, мед/месинг, мед/неръждаема стомана, мед/бронз, алуминий/месинг, алуминий/стомана, алуминий/неръждаема стомана и др.

Да, заваряваме редки метали като: цирконий, нойзилбер, титан, магнезий, инконел и монел. От такива материали са направени турбини, колела, протези за инвалиди, изпускателни системи, бижута, зъбни протези, корпуси, капаци и др.

Направете запитване